Експерти по безопасност съветват да не съхранявате продукти върху хладилника. Но

...
</TD
>Експерти по безопасност съветват да не съхранявате продукти върху хладилника. Но
Коментари Харесай

Експерти съветват да не съхранявате тези неща върху хладилника

Експерти по сигурност поучават да не съхранявате артикули върху хладилника. Но каква е повода? Има няколко аргументи да не вършиме това, само че най-много става въпрос за въздушния поток. " Горното предпазване може да повлияе на вентилацията на хладилника “, съгласно капитан Джеймс " Джей “ Флин от пожарната работа в Денвър, Северна Каролина. 

Вашият ледник отделя топлота в процеса на изстудяване и заледяване на вашата храна и тази топлота би трябвало да отиде някъде. За да го разсеят, хладилниците имат кондензатори, ситуирани от горната страна, в профил или откъм гърба, според от модела. Ако натрупате куп неща там, блокирайки положителния въздушен поток, " това може да накара хладилника да работи по-трудно, с цел да поддържа храната ви студена “, споделя Ребека Едуардс, специалист по сигурността в SafeWise, представена от Reader`s Digest, представена от bTV.

Какво най-много не трябва да държите от горната страна?

Хляб

Хлябът и тестените произведения нямат място в горната част на хладилника ви. Не забравяйте, че вентилацията е мощна и няма да се отрази добре нито на хляба, нито на хладилника. Както показва Едуардс, " този въздушен поток също е топъл, което изсушава храните и може да ги направи остарели. “ 

Готварски книги

Интернет постоянно е нашият източник за ентусиазъм за предписания, само че от време на време обичаната фамилна рецепта или тъкмо несъмнено ядене могат да бъдат открити единствено в книгите за готвене. За страдание, слагането на готварските книги върху вашия ледник е доста рисково, най-много може да провокира пожар. " Хартия и други запалими предмети не би трябвало да се съхраняват над апарат, който работи толкоз интензивно “, споделя Едуардс.

Малки електроуреди

Съхраняването на уреди, които не се употребяват всекидневно, като уреди за готвене на ориз и фритюрници, може да бъде предизвикателство. Те са обемисти, тъй че премахването им от пътя е приоритет. Затова доста хора ги поставят върху хладилника.

Лоша концепция. " Неща като кафемашина, тостер или фритюрник могат да паснат идеално върху хладилника, само че могат елементарно да се разместят и да паднат “, споделя Едуардс. Всеки път, когато отворите и пандизите вратата, уредът се движи напълно леко, като евентуално пълзи по-близо до ръба.

Поради тази причина Флин споделя, че " предмети с огромно тегло или нестабилни предмети, които биха могли да паднат и да причинят пострадване, би трябвало да се заобикалят “ на това място. 

Лекарства

Тъй като е високо, горната част на хладилника може да наподобява като безвредно място за запазване на медикаменти. Така обаче може да има с ефикасността на самите медикаменти. Ако в миналото сте чели етикета на вашите безрецептурни медикаменти, евентуално сте виждали тази фраза: " Съхранявайте на хладно и изсъхнало място. “ Навсякъде наоколо до кухненски апарат е тъкмо противоположното, тъй че дръжте медикаментите в аптечката.

Пресни артикули

Разбира се, множеството от вашите плодове и зеленчуци отиват напряко в хладилника, само че бананите и авокадото също се нуждаят от място. Изкушаващо е да имате кошница или резервоар върху хладилника за неща като картофи и лук, само че Едуардс споделя, че това е неточност: " Поставянето им върху хладилника може да форсира утежняването, трансформирайки тази кошница със артикули от фермерския пазар в празник за вредители като плодови мушици “, споделя тя.

Вино

Топлината е зложелател на виното. Добро вино, неприятно вино, бяло вино, алено вино - идеалната температура за предпазване на вино е към 13 градуса, което е доста, доста по-студено от горната част на хладилника ви.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР